سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و چون از صفین باز مى‏گشت ، به گورستان برون کوفه نگریست و فرمود : ] اى آرمیدگان خانه‏هاى هراسناک ، و محلتهاى تهى و گورهاى تاریک ، و اى غنودگان در خاک اى بى کسان ، اى تنها خفتگان اى وحشت زدگان شما پیش از ما رفتید و ما بى شماییم و به شما رسندگان . امّا خانه‏ها ، در آنها آرمیدند ، امّا زنان ، به زنى‏شان گزیدند . امّا مالها ، بخش گردیدند . خبر ما جز این نیست ، خبرى که نزد شماست چیست ؟ [ سپس به یاران خود نگریست و فرمود : ] اگر آنان را رخصت مى‏دادند که سخن گویند شما را خبر مى‏دادند که بهترین توشه‏ها پرهیزگارى است . [نهج البلاغه]
دهبکری زیبا
همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در کرمان برگزارمی شود
اخبار - مطالب عمرانی

به گزارش ایرنا به نقل از این روابط عمومی ، با توجه به اینکه در دهه های اخیر، سمینار مشابهی در سطح بین المللی با این موضوع برگزار نشده ، این همایش موجب معرفی هر چه بهتر ایران و آثار آن در سطح جهانی خواهد شد.
برگزاری این همایش در آستانه ارسال پرونده ی ثبت جهانی میمند نیز تأکیدی بر ارزش های بی نظیر این حوزه فرهنگی است و با تبادل تجربیات داخلی و خارجی می توان در تحقق اهداف و برنامه های حفاظتی آینده چنین سایت هایی، گام های بهتری برداشت.
دیدگاه ها، تعاریف و اصطلاحات ، ریخت شناسی و انواع گونه های معماری دست‌کند و نوع کاربرد ، باورها، اعتقادات و فرهنگ شفاهی در معماری دست‌کند ، مجموعه های دست‌کند، زیبایی شناسی در معماری دست‌کند، بررسی سازمان فضایی، بررسی سیر تحول معماری دست‌کند در تاریخ معماری و شهرسازی ایران از جمله محورهای این همایش تعیین شده است.
همچنین شیوه های مستندسازی، آسیب شناسی و طراحی در معماری دست‌کند ، شیوه های حفاظت، مرمت، احیاء و نحوه مداخلات و شیوه های نوین استفاده از معماری دست‌کند در معماری معاصر از دیگر محورهای این همایش محسوب می شود.
مهلت ارسال خلاصه مقالات برای این همایش سی ام آذرماه جاری تعیین شده است و علاقه مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی www.ichto.ir/pajuheshgah مراجعه یا با شماره تلفن 33953003-021 تماس بگیرند.
این همایش به همت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان و مشارکت دانشگاه هنر تهران، دفتر منطقه‌ای یونسکو، دانشگاه علم و صنعت، کمیسیون ملی یونسکو، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شهید باهنر کرمان و پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری میمند برگزار می شود.
معماری دست‌کند از جمله گونه های معماری است که در دو دهه اخیر توجه مجامع حرفه ای و علمی جهانی را به خود جلب کرده است و این نوع از معماری که در دهه های 70 میلادی بی اهمیت و غیر قابل قبول بود طی سال های اخیر به عنوان هنر خلاقانه بشر در به آشتی رسیدن با طبیعت ، مطرح شده و در سراسر جهان مورد توجه است.
ایران نیز با پیشینه ارزشمند خود و به دلیل ویژگی های اقلیمی وجغرافیایی متنوع ، یکی از کشور های دارای آثار دست‌کند در انواع گونه ها است که تلاش برای شناسایی و معرفی آنها و استفاده از تجربیات سایر کشورها به منظور حفاظت این آثار ارزشمند می تواند بسیار مفید باشد.

Read morehttp://www.iiiwe.com/news/architecture/dastkand_architectural

 

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط مهدی ادرخوش 91/1/28:: 4:3 عصر     |     () نظر

سفرنامه تصویری - روستای میمند - آذرماه 1390

میمند روستایی کنده شده در دل سنگ - آذرماه 1390

شهر بابک - استان کرمان

maymandمیمند روستای میمند

این مطلب برگرفته ازانجمن گردشگری ایران می باشد که شامل  تصاویری از روستای تارخی میمند می باشد برای مشاهده آنها بر روی لینک زیر کلیک کنید

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط مهدی ادرخوش 91/1/28:: 4:3 عصر     |     () نظر

 روستای صخره ای میمند 

تصویر در اندازه واقعی

ای ســــاربان قــــــــــافله سنگهـــــا سلام     بنیـــــــانگذار سلسله سنگهـــــــــــا سلام
میمنـــــــــــــد ای ز جام می روزگار مست     ای قــــــرنها دویده پی روزگــــــــــار، مست
میمنــــــــد ای همیشه سرافراز و باشکوه     خــــــورشید سان بر آمده ای از ستیغ کوه
ای جــــــاودانه دهکــــــده سنگی زمیــــن      ســـــــاکت نمان بگـــــو غم دلتنگی زمین
ســــاکت نمـــــــان بگو که تو تاریخ بابکی      ســــــرفصل این کتاب قطــــور مبـــــــارکی
تــــــاریخ ســــرزمین منی شک نمی کنم      تردیــــد در اصــــــالت بــــــــابک نمی کنم
میمنـــــد، جـــــــــان پناه بشر از زمان دور      بـــــا مــــــا بخوان دو فصل دگر از زمان دور
ای راوی حکـــــــایت ایـــــــران بـــاستــــان      ساکت نمان بخوان تو بر این نسل داستان
تــاریخ مانده در خم پس کـــــوچه های تو      دستش بگیــــر تـــــــا بدود پا به پـــــای تو
میمنـــــد من تو سنگ صبـــور گذشته ای      ردی ز خـــــاطرات عبـــــور گذشتـــــــه ای
گویی بهشت سنگ از این کو در آمدست      کز قلب صخــره ها گل خوشبو در آمدست
آنـــان که نکته نکته تـــاریخ خــــــوانده اند      در بـــــاستان شـــــاسی میمند مانده اند

«افسر فاضلی شهربابکی»  


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط مهدی ادرخوش 91/1/28:: 4:3 عصر     |     () نظر

معرفی روستا

روستای انجیر سیاه از توابع بخش جبالبارز شمالی در 35 کیلومتری شهر جیرفت از شهرستان های جنوبی استان کرمان واقع شده است. از شمال به روستای آبگرم از مشرق به روستای گهرج و از مغرب با دهستان زارین همسایه است قسمت جنوبی این روستا با کوه های سر سبز و مرتفع محصور شده است. وجه تسمیه این روستا این است که قبل از تبدیل سدن این منطقه به روستای کشاورزی و مسکونی، درختان بزرگ انجیر سیاه در اطراف رود خانه ای که از کنار این روستا می گذرد وجود داشته اند که تعداد اندکی از این درختان باقی مانده اند. البته این روستا را ناصر آباد نیز می نامیدند که البته چندان رایج نیست.

ساکنین این به کشاورزی مشغول هستند و از روش های مکانیزه کشاورزی و باغداری استفاده می کنند محصولات عمده این روستا انواع مرکبات، زیتون، انار و انگور هستند.

از ویژگی های مهم این روستا وجود میوه های سردسیری و گرمسیری در کنار یکدیگر است. آب مورد نیاز کشاورزی این روستا ار رودخانه سغدر است که از ارتفاعات جبالبلرزشمالی سرچشمه می گیرد.

تا سال های دهه 1360 افراد زیادی در این روستا سکونت داشتند اما با توسعه وسایل ارتباطی و جاده بیشتر اهالی جهت بهرمندی از امکانات شهر روانه جبالبارز و جیرفت شده اند.

امید است مسئولین امر توجه بیشتری به این روستا داشته باشند. چرا که هنوز قابلیت های زیادی در این روستا دست نخورده باقی ماند است.

 

 



نوشته شده توسط مهدی ادرخوش 91/1/19:: 10:51 صبح     |     () نظر

روستای حسین آباد در منتهی الیه شمال غربی بخش کشکوئیه واقع شده است موقعیت ریاضی روستا به این شرح است : این روستا در عرض جغرافیایی 30 درجه و 37 دقیقه و 50 ثانیه شمالی از مدار استوا قرار دارد و همچنین طول جغرافیایی 55 درجه و 35 دقیقه و 11 ثانیه شرقی از نصف النهار مبداء قرار دارد .

موقعیت نسبی : این روستا از سمت شمال به روستای بهشت آباد از بخش انار محدود می شود و از سمت جنوب به روستای علی آباد منتهی می شود از سمت شرق به کویر محدود می شود و ارتفاعات نوق روستا را از بخش فردوسیه جدا می سازد همچنین در طرف غرب روستا تقی آباد قرار دارد .  

طبق آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن که در سال 85 صورت گرفت روستای حسین آباد دارای 319 خانوار بوده است و جمعیت روستا 1370 نفر بوده که از این تعداد 708 نفر مرد بوده و تعداد 662 نفر هم زنان را شامل می شده است .

با توجه با آمار جمعیتی بالا : بعد خانوار روستا 2/4 نفر در هر خانه بوده است و همچنین نسبت جنسی روستا5/ 105 نفر مرد در برابر 100 نفر زن می باشد .

همچنین از کل جمعیت روستا تعداد 957 نفر باسواد هستند که از این تعداد 524 نفر مرد و تعداد 434 نفر زن هستند .

در مورد آمار باسوادی در سال 1385 بایستی گفت : 70 درصد از کل جمعیت روستا باسواد هستند که این در مورد مردان عدد 75 درصد و در مورد زنان عدد 65 درصد را به خود اختصاص داده اند . 

محصول اصلی روستای حسین آباد کشکوییه پسته می باشد . که سطح وسیعی از اراضی اطراف این روستا زیر کشت این محصول می باشد. سالانه چند صد تن پسته مرغوب از این روستا به تمامی نقاط ایران، اروپا و سایر نقاط جهان صادر می شود.

 



نوشته شده توسط مهدی ادرخوش 91/1/19:: 10:49 صبح     |     () نظر
   1   2      >